Over mij

Ik ben Manouk van Dijck, moeder van twee kinderen. Het werken met moeder en kind is mijn passie en vakgebied. Naast vrijgevestigde lactatiekundige ben ik tevens werkzaam als neonatologie verpleegkundige in een ziekenhuis.

Na mijn opleiding verpleegkunde ben ik werkzaam geweest op de afdeling verloskunde in een academisch ziekenhuis. Daar heb ik veel zwangeren, kraamvrouwen en barende moeders mogen begeleiden. Na vijf jaar heb ik de overstap gemaakt naar een streekziekenhuis en heb ik de opleiding tot neonatologie verpleegkundige afgerond.

In 2018 kreeg ik de mogelijkheid om de opleiding tot IBCLC lactatiekundige te volgen. Voor mij viel hiermee alles samen. Ik mag ouders begeleiden in een nieuwe fase in hun leven, wat ik elke keer weer heel bijzonder vind. Ik geniet van alle speciale momenten die daarbij komen kijken en ben dankbaar dat ik met mijn begeleiding een belangrijke bijdrage kan leveren.

Opleidingen

  • Verpleegkundige
  • Obstetrie en gynaecologie verpleegkundige (2008)
  • Neonatologie verpleegkundige (2013)
  • Babyconsulent (2018)
  • Babymassage (2018)
  • IBCLC (International Board of Certified Lactation Consultants) (2018)

Mijn werkwijze

Als lactatiekundige zorg ik er natuurlijk voor dat ik constant op de hoogte ben van de laatste ontwikkelingen. Mijn kennis en kunde moeten voor jou een verschil kunnen maken. Ik werk echter niet alleen resultaatgericht. Ik vind het belangrijk dat jij, jouw partner en jullie baby zich prettig en comfortabel voelen. Daarom houd ik van een persoonlijke werkwijze. Ik lever altijd maatwerk dat helemaal afgestemd is op jullie situatie, wensen en behoeften. Dit doe ik op een persoonlijke, informele manier.

Vragen of meer informatie

Heb je een vraag aan mij of wil je meer informatie? Neem via het onderstaande formulier contact met mij op. Ik help je graag verder.